Как преминаха летните ни лагери

14 септември 2018 г.
Как преминаха летните ни лагери
 

Месец ЮНИ

РОМСКИ ЛАГЕР
За втора поредна година имахме възможност да прекараме време в разговори, игри и размисли с нашите приятели-роми. Темата на лагера ни беше "Ти избираш!". Разговаряхме за ежедневната ни отговорност да избираме и решаваме как да постъпим. Вярваме, че и в най-трудните ситуации в живота ни Бог ни води и учи как да Му се доверяваме. За ромското общество в България темата за избора е изключително важна и актуална. Молим се за всички наши млади приятели и благодарим за незабравимото ни време заедно.
 

Месец ЮЛИ

ДЕТСКИ ЛАГЕР
Лагерът се проведе от 30 юни до 6 юли в град Приморско. В него взеха участие 30 деца на възраст от 6 до 10 години. Заедно с пустинните детективи (Дък, Санди и Джун) прекарахме дните си в търсене на "Оловото на могъщи Явок", преминавахме през множество изпитания и загадки, докато открием,че то е Словото на могъщия Бог! 
 
 
МАД ЛАГЕР
 Лагерът се проведе от 7-13 юли в град Примирско. В него взеха участие 55 тийнейджъри на възраст 11-14 години. Темата на лагера беше - “Ти избираш!”. Ежедневно поставяхме участниците в различни ситуации, загадки и казуси, в които те трябваше да направят избор и да помислят за последствията от него.  Тъй като МАД лагерът е неизбежно свързан с музиката, изкуството и театъра, имахме от тях в голямо количество. Младежите упражняваха и развиваха своите дарби, с които радваха всички зрители.
 
 
ТEEN GAMES
 Teen Games е международен спортен лагер, който се провежда за 11-та поредна година. В него участват отбори от Франция, Швейцария, Румъния, Сърбия, Гърция и България. Тази година лагерът се проведе от 22-29 юли в Атина, откъдето започна началото му преди 11 години.
Използвайки универсалния език на спорта, младежите по лесен и естествен начин създават взаимоотношения, които поддържат и след края на лагера. Въпреки че идват от различни страни, те са изправени пред еднакви проблеми и предизвикателства, радости и тревоги. Споделяйки ги, те имат възможност да се подкрепят и насърчават един друг. Участвайки в събития на Скрипчър Юниън ние често пъти сме поставени в мулти-културен контекст, който е прекрасна възможност да разберем и осъзнаем малко повече любовта на нашия Създател. 
 

Месец АВГУСТ

ТИЙНЕЙДЖЪРСКИ ЛАГЕР
Лагерът се проведе от 6 -12 август в град Чепеларе. В него взеха участие 30 младежи на възраст от 14 до 19 години. Темата, която разглеждахме, беше "Въпрос на гледна точка". Благодарни сме на Бог за личното време, споделените разговори и искрени преживявания заедно. Благодарни сме за различните умения и качества, с които ни е създал, както и за ежедневните предизвикателства да намираме уникалността и в другите. 
 
 
МИСИОНЕРСКО ПЪТУВАНЕ
От 18 - 21 август група тийнейджъри, с които работим от дълги години, пътуваха до южна България, където се срещнаха и бяха водени от семейство мисионери, които работят в родопския край. Младежите имаха възможност да послужат на деца, които живеят в този регион. Населението там е предимно мюсюлманско и споделянето на вярата в Христос става по различен начин.
Благодарни сме за възможността да станем свидетели на абсолютно различен начин на живот в нашата страна, благодарни сме за всяка молитва и за всеки човек, до когото се докоснахме. Молим се и вярваме "че всяко коляно ще се преклони и всеки език ще изяви, че Исус Христос е Господ"!
 

БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА МОЛИТВИТЕ!

Контакти: 
Михаила Петрова - 0894480701
Ивелина Фитова - 0887787719
scriptureunion@abv.bg
www.scriptureunion.bg
Архив новини »
Новини
Седмични библейски клубове
20.09.2023
С началото на новата учебна година дойде време да подновим и нашите седмични библейски клубове!  Целта на клубовете е да предоставят на деца...
Великденски пакет
16.03.2023
За трета поредна година екипът на Скрипчър Юниън България подготвя комплект с материали за работа с деца на различни възрасти на тема Възкресение...
12-то Национално Библейско състезание
15.03.2023
Ето че за първи път след 3 години дистанционна игра отново имахме шанса да се съберем всички заедно на 12-тото Национално състезание за познаване и ра...
Предстоящи лагери